کنترل میزان قند خون
منبع ویتامین ها
تقویت سیستم ایمنی
بالا بردن مقاومت بدن نسبت به انسولین
عسل یک ماده شیرین است که 70 درصد آن از کربوهیدرات تشکیل شده و یک قاشق غذاخوری از آن معادل 17 گرم کربوهیدرات دارد، بنابراین نمی توان در مقادیر زیاد عسل را به بیماران دیابتی توصیه نمود. متخصصان معتقد هستند که افراد دیابتی می توانند در روز 20 تا 30 گرم عسل طبیعی و خالص آن هم تحت نظر و مشورت پزشک مصرف کنند. در این راستا عسل دیابتی می تواند بهترین نوع عسلی باشد که مخصوص افراد دیابتی تولید و تهیه می شود. این عسل خواص و فواید زیادی برای بیماران دیابتی دارد،
عسل دیابتی که به آن عسل بدون قند هم گفته می شود، در واقع عسلی است که مصرف آن برای بیماران دیابتی خطر ندارد. این نوع عسل محصولی است که از فعالیت زنبور ها در استخراج شهد گیاهان گلدار و بازگرداندن آن به داخل کندو تولید شده و توسط این حشرات مفید ساخته می شود. تفاوت اصلی عسل دیابتی با دیگر انواع عسل مربوط به درصد گلوکز، کربوهیدرات ها، فروکتوز و ساکارز موجود در ترکیبات عسل است، بنابراین افرادی که مبتلا به بیماری دیابت هستند، به دلیل وجود گلوکز اضافی در خون آن ها، بهتر است از عسلی استفاده کنند که مقدار کمتری گلوکز و میزان بیشتری فروکتوز داشته باشد. عسل دیابتی دارای مقدار زیادی فروکتوز است و به همین دلیل این نوع عسل برای مصرف به بیماران دیابتی توصیه می شود.
نگرانی افراد دیابتی از مصرف کربوهیدرات و خطر افزایش قند خون باعث شده تا در مصرف مواد غذایی شیرین یا قندی احتیاط کنند. ماهیت کربوهیدارت برخی از مواد غذایی کاملا مشخص است، مثل انواع نوشابه های گازدار و انواع شیرینی که همگی شکرا فراوان دارند و همه برای افراد دیابتی ممنوع هستند.اما عسل، قطعا عسل دیابتی در برابر شکر برای افراد دیابتی برتری دارد. توصیه کارشناسان علوم تغذیه به افراد دیابتی، جایگزینی عسل با دیگر قندهای ساده مانند شکر می باشد. حتی افراد دیابتی می توانند برای کنترل قند خون خود، از یک قاشق غذا خوری عسل به عنوان میان وعده استفاده نمایند.
برتری عسل در برابر شکر در جهت تامین انرزی و کنترل قند خون یک امتیازبزرگ برای افراد دیابتی است.مصرف محدود و کنترل شده عسل همواره قند خون افراد دیابتی را در سطح مشخصی حفط می کند و مانع از افزایش آن می شود.